Make your own free website on Tripod.com

RUANGAN JAWAPAN 

<kembali>                                                                                                                                                                                                                                                  

Komputer sering buat hal?? Komputer merupakan satu perkakasan yang tidak asing lagi bagi kita.ramai diantara kita yang ingin mengetahui mengenainya dengan lebih lanjut tidak kiralah cara pemasangannya,menggunakanya atau mengendalinya.

SOALAN

 1.komponen
2.software

 

     Masalah Komputer-Komponen-Hardware-Software

 

 

KOMPONEN

 

Nama Nurul Azma Bt Bakarudin
E-mail blossom_girl84@yahoo.com
Soalan Apakah komponen yang diperlukan untuk membangunkan sebuah komputer?
Jawapan Antara komponenyang diperlukan untuk membangunkan sebuah komputer ialah memori,prosesor,harddisk,floopydisk,cdwriter,DVDRom,Cpu cooler,Graphic card,mainboard.

ke atas

 

 

 

 

 

 

 

 

Software

Nama Nuzaimah Bt Abd Halim
E-mail zaiey_476@yahoo.com
Soalan

Saya mempunyi masalah mengenai backup dan restore.Ia amat mudah digunakan pada persekitaran DOS dahulu.Namun dalam persekitaran berasaskan Windows 95,sy merasai sedikit berbeza serta kekok untuk menggunakannya.Boleh tak terangkan perisian yang dapat membantu untuk tugasan itu?

 
Jawapan

Untuk soalan ini sy rasa anda boleh mencarinya dalam internet,kerana di internet anda berupaya mendapat pelbagai perisian komersial ataupun shareware untuk melaksanakan tugasan backup dan restore.Antara perisian yang popular untuktugasan tersebut ialah unzip,Arj dan sebagainya.Perisian-perisian tersebut boleh didapati di tapak web beralamat http://www.download.com

ke atas